Mobbeofferet Robert Liland og hans familie har fått henvendelser fra hele landet etter at han vant rettssaken mot Søgne kommune.
Politiet har besluttet å henlegge anmeldelsen av rektoren ved Langenes barneskole.
Ann Kristin Klokk Nøstvold mener barneskolerektoren har brutt opplæringsloven ved å ikke gjøre nok for å stoppe mobbingen av hennes 13 år gamle sønn.
Hedmarken tingrett mener skolen ikke gjorde nok for å stanse mobberne, og holder kommunen ansvarlig for at jenta nå er 30 prosent invalid.
Trondheim kommune har inngått forlik med en 19 år gammel kvinne som ble kraftig mobbet på ungdomsskolen. Partene skulle møtes i retten neste måned.19-åringen ble så plaget på ungdomsskolen at hun både fikk posttraumatisk stresslidelse og ble medisinsk invalid, melder NRK.
En nå voksen kvinne mener Birkesnes kommune ikke grep inn mot mobbing på barne- og ungdomsskolen. Kommunen avviser erstatningskravet, og mener det ikke er bevist at kvinnen ble mobbet.
Karianne Nergård Smitt er leder i det frivillige nettverket «Foreldrenettverk mot mobbing», og har som mor opplevd å ikke bli tatt på alvor av dem som skal sikre at barna får en trygg skolehverdag.
En tidligere elev ved en grunnskole i Romsdal er tilkjent en erstatning på 2,77 millioner kroner, samt saksomkostninger på over 372.000 kroner. Årsaken er mobbing gjennom skoleårene, som ifølge sakkyndige har gitt henne en medisinsk invaliditetsgrad på 75 prosent.
Siden 2013 har advokat Arvid Kjærvik representert mobbeofre – og vunnet fram i fire av fem rettssaker. Han mener dommen fra Ringsaker vil få større ringvirkninger:
Oppføringen er mangler relevant informasjon.
Kvinne født i år 2000 krever barneerstatning fra Sandefjord kommune etter mobbing på kommunal skole, samt kommunens manglende tiltak for å stoppe mobbingen. Kvinnen utviklet PTSD av mobbingen. Se dom LA-2021-123742 for mer informasjon om saken.
Saken gjelder barneerstatning etter mobbing på kommunal skole. Lagmannsretten kom, som tingretten, til at barneskolen hadde et erstatningsrettslig ansvar for mobbingen som den ankende part ble utsatt for. Skolen var kjent med mobbingen, men lagmannsretten mente at lærernes og rektors manglende erindring og manglende dokumentasjon på hendelser og tiltak fra de konkrete årene, viste at skolen ikke tok innover seg hvordan mobberen påvirket medelevens skolemiljø. Det ble vurdert som ekstraordinært a
Lov om almueskoler paa landet (1847) | Forvaltningsloven (1967) | Skadeserstatningsloven (1969) §3-1, §3-2, §3-9 | Forskrift om menerstatning ved yrkesskade (1997) §2 | Opplæringslova (1998) §9a-2, §9a-3, §9a-8 | Tvisteloven (2005) §20-2, §20-5, §20-9